Ořechovo–čokoládové sušenky
Potřebujete: 400 g čerstvě namletých vlašských ořechů, 70 g slunečnicových semínek, 50 g strouhaného kokosu, 1 čajová lžička skořice, 1 polévková lžíce vinného kamene, 2 polévkové lžíce čokoládových chipsů na pečení, 2 vejce, 4 polévkové lžíce čekankového sirupu, špetku soli.
Recept na 50 kusů.
1 porce obsahuje = 75 kcal,
tuky: 6,5 g, sacharidy: 3,3 g, bílkoviny: 1,9 g
Postup přípravy:
1. V míse smícháme mleté vlašské ořechy, slunečnici, strouhaný kokos, skořici,vinný kámen, špetku soli a čokoládové chipsy.
2. Přidáme vejce a čekankový sirup.
3. Plech vyložíme pečicím papírem. Na něj pokládáme menší kuličky, ze kterých přímo na plechu tvoříme placičky. Každou z nich ozdobíme otiskem vidličky.
4. Pečeme zhruba 20 minut cca na 170 °C podle typu trouby. Po upečení sušenky sejmeme z plechu, aby nedošlo k jejich připálení.
Tip: Uvedené množství těsta vystačí na 50 kusů menších sušenek o průměru 5 cm.
Mgr. Zuzana Švédová, DiS.
499
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný