Ořechové tofu
Potřebujete: 500 g tofu, 2 lžíce sezamového oleje, 5 lžic vlašských ořechů, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku,svazek čerstvého koriandru, 1 lžička mořské soli, špetka mletého pepře
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 300 kcal,
tuky: 23g, sacharidy: 10g, bílkoviny: 17g
Postup přípravy:
1. Na suché pánvi orestujeme vyloupaná jádra vlašských ořechů a poté je nasekáme na menší kousky.
2. Vlašské ořechy rozmixujeme s koriandrem, olivovým olejem,česnekem,solí a pepřem. Vznikne nám konzistence hustější omáčky.
3. V pánvi na sezamovém oleji opečeme tofu nakrájené na menší kostky, přidáme ořechovou umixovanou omáčku a společně krátce prohřejeme.
4. Je vhodné podávat se salátovými listy.
1249
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný