Ořechové tofu

Ořechové tofu

Potřebujete: 500 g tofu, 2 lžíce sezamového oleje, 5 lžic vlašských ořechů, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku,svazek čerstvého koriandru, 1 lžička mořské soli, špetka mletého pepře

Recept pro 4  osoby.
1 porce obsahuje = 300 kcal,
tuky: 23g, sacharidy: 10g, bílkoviny: 17g

Postup přípravy:

1. Na suché pánvi orestujeme vyloupaná jádra vlašských ořechů a poté je nasekáme na menší kousky.

2. Vlašské ořechy rozmixujeme s koriandrem, olivovým olejem,česnekem,solí a pepřem. Vznikne nám konzistence hustější omáčky.

3. V pánvi na sezamovém oleji opečeme tofu nakrájené na menší kostky, přidáme ořechovou umixovanou omáčku a společně krátce prohřejeme.

4. Je vhodné podávat se salátovými listy.

1249

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku