Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Potřebujete: 150 g pohankové mouky, 180 g vlašských ořechů, 100 g kokosového cukru, 3 střední jablka, 1 lžičku vinného kamene, 3 vejce, 100 ml kokosového oleje, skořici, ovesné otruby

celkem: 12 porcí

1 porce – 301 kcal, tuky: 20 g, sacharidy: 25 g, bílkoviny: 5, 5 g

Postup:

  • Pokud máte možnost, pohanku umelte na mouku. Nemáte-li mlýnek, použijte přímo pohankovou mouku. Nasypte ji do mísy a přidejte k ní mleté vlašské ořechy. Ty doporučuji pomlít těsně před použitím – semínka a ořechy kvůli tuku, který obsahují, snadno podléhají oxidaci a není tedy dobré drtit je do zásoby.
  • K mouce a ořechům přidejte vinný kámen, skořici, jablka nastrouhaná najemno.
  • Dále přimíchejte kokosový olej, který nechte napřed jemně rozpustit.
  • Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte sníh, žloutky utřeme s cukrem. Vše zpracujte do jedné směsi.
  • Formu na bábovku, nejlépe kameninovou, vymažte kokosovým olejem a vysypte ovesnými otrubami. K vysypání výtečně poslouží taktéž strouhaný kokos.
  • Směs nalijte do formy a pečete zhruba 50 minut na 180 °C.

Mgr. Zuzana Švédová, DiS.

2334

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku