Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

Potřebujete: 150 g pohankové mouky, 180 g vlašských ořechů, 100 g kokosového cukru, 3 střední jablka, 1 lžičku vinného kamene, 3 vejce, 100 ml kokosového oleje, skořici, ovesné otruby

celkem: 12 porcí

1 porce:

  • 301 kcal

  • tuky: 20 g

  • sacharidy: 25 g

  • bílkoviny: 5,5 g

Postup:

  1. Pokud máte možnost, pohanku umelte na mouku. Nemáte-li mlýnek, použijte přímo pohankovou mouku. Nasypte ji do mísy a přidejte k ní mleté vlašské ořechy. Ty doporučuji pomlít těsně před použitím – semínka a ořechy kvůli tuku, který obsahují, snadno podléhají oxidaci a není tedy dobré drtit je do zásoby.
  2. K mouce a ořechům přidejte vinný kámen, skořici, jablka nastrouhaná najemno.
  3. Dále přimíchejte kokosový olej, který nechte napřed jemně rozpustit.
  4. Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte sníh, žloutky utřeme s cukrem. Vše zpracujte do jedné směsi.
  5. Formu na bábovku, nejlépe kameninovou, vymažte kokosovým olejem a vysypte ovesnými otrubami. K vysypání výtečně poslouží taktéž strouhaný kokos.
  6. Směs nalijte do formy a pečete zhruba 50 minut na 180 °C.

Mgr. Zuzana Švédová, DiS.

 

 

 

 

 

 

1387

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku