Open-faced sendvič s avokádem, kuřecím masem a sýrem Il Salato

Open-faced sendvič s avokádem, kuřecím masem a sýrem Il Salato

Spojení dokonalé chutě a bohatství živin v jednom sendviči, který vás zasytí a potěší chuťové buňky. Překvapí vás kombinace pikantnosti rukoly a jemnosti avokáda doplněná typicky slanou chutí sýra Il Salato, který je letní specialitou sýráren La Formaggeria Gran Moravia.

Doba přípravy: 30 min

Počet porcí: 1

Ingredience:

  • krajíc oblíbeného pečiva
  • stroužek česneku
  • avokádo
  • rukola
  • sýr Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
  • jedno kuřecí prso
  • lžíce sójové omáčky
  • špetka papriky
  • pepř
  • olivový olej

Příprava:

Kuřecí maso očistíme. V misce smícháme sójovou omáčku, papriku, 2 lžíce olivového oleje. Kuřecí maso naložíme cca na 15 minut do marinády, poté osmažíme. Maso nakrájíme na plátky.

Pečivo opečeme v toustovači a potřeme česnekem. Rukolu položíme na pečivo a střídavě prokládáme a pokládáme maso s avokádem.

Posypeme sýrem Il Salato a lehce pokapeme olivovým olejem.

387

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku