Open-faced sendvič s avokádem, kuřecím masem a sýrem Il Salato
Spojení dokonalé chutě a bohatství živin v jednom sendviči, který vás zasytí a potěší chuťové buňky. Překvapí vás kombinace pikantnosti rukoly a jemnosti avokáda doplněná typicky slanou chutí sýra Il Salato, který je letní specialitou sýráren La Formaggeria Gran Moravia.
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 1
Ingredience:
- krajíc oblíbeného pečiva
- stroužek česneku
- avokádo
- rukola
- sýr Il Salato z La Formaggeria Gran Moravia
- jedno kuřecí prso
- lžíce sójové omáčky
- špetka papriky
- pepř
- olivový olej
Příprava:
Kuřecí maso očistíme. V misce smícháme sójovou omáčku, papriku, 2 lžíce olivového oleje. Kuřecí maso naložíme cca na 15 minut do marinády, poté osmažíme. Maso nakrájíme na plátky.
Pečivo opečeme v toustovači a potřeme česnekem. Rukolu položíme na pečivo a střídavě prokládáme a pokládáme maso s avokádem.
Posypeme sýrem Il Salato a lehce pokapeme olivovým olejem.
387
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný