Olivová tapenáda se zeleninou
Potřebujete:180g malých sterilovaných oliv zelených,180g malých sterilovaných oliv černých,100g zeleninové pasty – ajvar,20g feferonek,100g kapar,2 stroužky česneku,3 lžíce kvalitního olivového oleje pro studenou kuchyni,1 lžíci vinného octa,1 lžičku sušeného oregana, 1/2 lžičky hrubě mletého pepře
Recept pro 3 osoby.
1 porce obsahuje = 294 kcal,
tuky: 33g, sacharidy: 3g, bílkoviny: 2,3g
Postup přípravy:
1.Sterilované přísady slijte a nechte řádně okapat.
2.Všechny připravené ingredience vložte do mixéru a mixujte do požadované konzistence.
Tip:Tapenádu ochutnejte na opečených bagetkách nebo s grilovaným lilkem.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
550
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný