Odměna za vaření

Odměna za vaření

Známe další důvod, proč nelitovat času stráveného doma „u plotny“.

Američtí zdravotníci sledovali v letech 1986–2012 stravovací návyky vybraného vzorku obyvatel, aby mohli porovnat zdravotní následky stravování doma a mimo domov. Zjistili tak, že lidé, kteří jedli večeře připravené doma 5–7x týdně, měli nižší riziko vzniku diabetu 2. typu než ti, kteří měli maximálně dvě domácí večeře týdně. Podobná situace je u narůstání tělesné hmotnosti. Lidé, kteří se častěji stravují mimo domov, tloustnou rychleji než ti, kteří si doma vaří. Na vině je zejména výběr jídel, které si člověk „venku“ dopřeje. Nejčastěji totiž padne volba na rychlé občerstvení. Výsledky studie uveřejnil časopis PLOS Medicine.

995

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku