Nízkosacharidový švestkový koláč

Nízkosacharidový švestkový koláč

Suroviny: 1/2 hrnku kefíru, 1/2 hrnku kokosového oleje, 1 lžička vanilkové esence, 1 lžička jedlé sody, 1 hrnek mandlové mouky, 1 hrnek kokosové mouky, 4 vejce, 300 g švestek, sladidlo dle chuti, špetka soli,lžíce mleté skořice.

Recept pro 8  osob.
1 porce obsahuje = 580,8 kcal,
tuky: 12,1 g, sacharidy: 19,6 g, bílkoviny: 53,4 g

Postup přípravy:

1. Troubu předehřejeme na 170 °C. V míse smícháme všechny suché přísady. V druhé míse smícháme mokré suroviny, které prošleháme.

2. Mokré přísady vmícháme do směsi suchých a dobře promícháme.

3. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a vlijeme do ní těsto.

4. Švestky omyjeme, vypeckujeme, rozdělíme na poloviny a rozložíme je na těsto. Koláč posypeme sladidlem a skořicí. Pečeme 25–30 minut v předehřáté troubě.

 

1074

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku