Nízkosacharidové lasagne

Nízkosacharidové lasagne

Masová náplň: 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 500 g mletého hovězího masa, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky čerstvé bazalky, sůl,čerstvě mletý pepř, 1⁄2 hrnku vody. Nízkosacharidové těstoviny: 8 vajec, 250 g krémového sýra,lžička soli, 5 lžic Psyllia. Sýrový topping: 2 hrnky kysané smetany, 100g tvrdého sýra, 50 g parmezánu, 1⁄2 lžičky soli, špetka čerstvě mletého pepře ,1⁄2 hrnku jemně sekané petrželky.

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 901 kcal,
tuky: 42 g, sacharidy: 9 g, bílkoviny:76 g

Postup přípravy:

1. Masovou směs si připravíme ideálně den předem. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a v rozpálené pánvi na oleji zesklovatíme. Přidáme mleté maso a restujeme dozlatova. Přidáme protlak a koření,mícháme a postupně přiléváme vodu. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme asi 15 minut nebo dokud se většina vody nevyvaří. Směs by měla být hodně hustá.

2. Příprava těstovin: Troubu předehřejeme na 150 °C. Vejce, krémový sýr (lze nahradit mozzarellou) a sůl umixujeme společně ve středně velké míse. Za stálého míchání postupně přidáváme Psyllium. Necháme několik minut odstát. Těsto nalijeme a rozetřeme na pečicí papír a přikryjeme dalším pečicím papírem. Rozválíme těsto na plát velikosti cca 30 x 45 cm. Pečeme asi 10–12 minut. Necháme vychladnout a odstraníme papíry, nakrájíme na pláty o velikosti vyhovující naší pečicí nádobě.

3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Oba druhy sýra nastrouháme najemno, smícháme s kysanou smetanou, část parmezánu necháme stranou. Vmícháme sůl, pepř a nasekanou petrželku.
Masovou směs, sýrovou směs a připravené těstoviny skládáme střídavě do pečicí formy, navrch dáme vrstvu sýrové směsi a posypeme zbývajícím parmezánem. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, dokud nemají lasagne zlatavý nádech. Podáváme se zeleninovým salátem.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

1190

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku