Nepečené kuličky z hruškových nebo jablečných křížal

Nepečené kuličky z hruškových nebo jablečných křížal

Jablka a hrušky jsou podzimními poklady našich zahrad. I když se v našich obchodech dají koupit celoročně, jejich přirozenou sezónu bychom neměli minout, neboť máme největší šanci koupit a konzumovat ovoce s nejvyšší výživovou hodnotou a od mnoha drobných pěstitelů často i chemicky neošetřované. Pak můžeme ráno s přibalenými jablíčky ke svačině směle vykročit do práce podle známého přísloví, ‘kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí.‘

Ingredience na asi 30 kuliček:

  • hrnek hruškových nebo jablečných křížal
  • hrnek lískových ořechů
  • hrnek vypeckovaných datlí
  • 2 lžíce holandského kakaa

Postup:

  1. Křížaly a datle prolejte v sítku vroucí vodou a nechte okapat.
  2. Ořechy opražte nasucho na pánvi, až se začnou odlupovat slupky, které pak pomocí utěrky odstraňte a ještě horké je spolu s jablky, datlemi a kakaem rozmixujte na pevnou hmotu.
  3. Tvarujte malé kuličky.

TIP: Do směsi můžete použít také skořici a špetku soli.

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

791

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku