Nepečené kuličky z hruškových nebo jablečných křížal
Jablka a hrušky jsou podzimními poklady našich zahrad. I když se v našich obchodech dají koupit celoročně, jejich přirozenou sezónu bychom neměli minout, neboť máme největší šanci koupit a konzumovat ovoce s nejvyšší výživovou hodnotou a od mnoha drobných pěstitelů často i chemicky neošetřované. Pak můžeme ráno s přibalenými jablíčky ke svačině směle vykročit do práce podle známého přísloví, ‘kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí.‘
Ingredience na asi 30 kuliček:
- hrnek hruškových nebo jablečných křížal
- hrnek lískových ořechů
- hrnek vypeckovaných datlí
- 2 lžíce holandského kakaa
Postup:
- Křížaly a datle prolejte v sítku vroucí vodou a nechte okapat.
- Ořechy opražte nasucho na pánvi, až se začnou odlupovat slupky, které pak pomocí utěrky odstraňte a ještě horké je spolu s jablky, datlemi a kakaem rozmixujte na pevnou hmotu.
- Tvarujte malé kuličky.
TIP: Do směsi můžete použít také skořici a špetku soli.
Zdroj: www.naturhouse-cz.cz
791
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný