Arašídy jsou cenným spojencem při cukrovce. Domácí burákové máslo vyrobíte za chviličku
Nepečené arašídovo-kokosové koláčky
Potřebujete: 1 šálek nesoleného arašídového másla (jemné), 1 šálek jemných ovesných vloček, 1 šálek neslazeného strouhaného kokosu, 1/2 šálku čekankového sirupu nebo stéviový sirup dle chuti.
Recept na 20 kusů.
1 porce obsahuje = 155 kcal,
tuky: 11,7 g, sacharidy: 9,7 g, bílkoviny: 4,6 g
Postup přípravy:
1. Pečicí plech vyložíme pečicím papírem.
2. Do větší misky,kterou lze používat v mikrovlnné troubě, vložíme arašídové máslo a čekankový sirup, dobře promícháme.Asi na 20 sekund ohřejeme v mikrovlnné troubě.
3. Přidáme jemné ovesné vločky a kokos a hodně propracujeme. Necháme asi 20 minut v chladničce vychladnout.
4. Na pečicím plechu rozválíme válečkem do asi 1 cm vysoké vrstvy. Opět vychladíme a rozkrájíme na čtverce.
733
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný