Myslivecký guláš
Potřebujete:800g zvěřiny (srnčí,kančí),4ks cibule,sádlo,sůl,mletý černý pepř,mletá sladká paprika,3 kuličky nového koření,2ks bobkového listu,1 lžíce hladké mouky,4 lžíce rajčatového protlaku,špetka kmínu,½ lžičky sušené majoránky,4 stroužky česneku,200ml červeného vína, zvěřinový vývar,150g uzené slaniny,hrst sušených hub
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 650 kcal,
tuky: 36g, sacharidy: 26g, bílkoviny: 49g
Postup přípravy:
1.Maso odblaníme a nakrájíme na kostky.Promneme se směsí koření(mletý pepř,drcený kmín a nové
koření) a necháme v chladu odležet.
2.Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky a na rozpuštěném sádle ji orestujeme.Přidáme maso,
osmahneme,osolíme, poprášíme mletou paprikou,zalijeme rajčatovým vývarem, červeným vínem a
společně s bobkovým listem a majoránkou,utřeným česnekem dusíme pod poklicí za občasného
podlévání vývarem cca 2 až 3 hodiny.
3.Na poslední hodinu dušení přidáme hrst sušených hub předem namočených.Měkké maso vyjmeme ze
šťávy,tu ještě trochu vydusíme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou předem opraženou na
suché pánvi.
4.Na závěr do guláše vrátíme všechno maso a přidáme rozškvařenou uzenou slaninu.Myslivecký
guláš podáváme s chlebem nebo kynutým knedlíkem.
3059
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný