Maliny: Jsou skvělé na mlsání, a navíc pomohou s prevencí cukrovky, rakoviny a dalších civilizačních nemocí
Mrkvový krém
Mrkvový krém chutná malým, stejně tak i dospělým a jehotový dřív, než bys řekl mrkvička! Stačí doma najít pármrkví, cibulia bramboru a za pár minut máte vydatnou a velmi zdravoupolévku, která zahřeje a zasytí.
Zelenina je nejzdravější v syrovém stavu, u mrkve to však naštěstí tak úplně neplatí. Karotenoidy a lykopeny, přírodní antioxidanty, které se při vaření mrkve uvolňují, může tělo v této podobě přijímat mnohem efektivněji. Vařením se neztratí ani velké množství vlákniny, vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž jsou nejdůležitější právě betakaroteny.
4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
600 ml zeleninového vývaru
4 mrkve
1 malá petržel
½ stroužku česneku
1 malá brambora
1 malá cibule
200 ml smetany ke šlehání
hrst petrželové natě
slunečnicový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
1. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli.
2. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, bramboru a petržel, chvíli restujte a přihoďte orestovaný česnek.
3. Zalijte vývarem a zhruba 15 minut vařte. Přilijte smetanu.
4. Vše dobře rozmixujte a ochuťte solí a pepřem. Podávejte s nasekanou petrželovou natí.
Zdroj: akademiekvality.cz.
1058
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný