Mrkvový dort z kokosové mouky
Pokud vás někdy honí mlsná, pak je tento recept určený právě vám. Hřešit se totiž dá i zdravou cestou, proto vám přinášíme tip na mrkvový dort, který má díky užité kokosové mouce nižší glykemický index.
celkem: 8 porcí
1 porce: 645 kcal, 21 g bílkovin, 33, 5 g sacharidů, 48 g tuků
Suroviny:
100g kokosového cukru, 150 g másla, 1 polévková lžíce melasy, 1 lžičky vanilkového extraktu, 4 ks vejce, 550 g kokosové mouky, 1 ks prášku na pečení, 2 lžičky skořice, ½ lžičky soli, 500 g strouhané mrkve, 200 g pekanových ořechů
Náplň: 100 g polotučného tvarohu, 2 lžíce změklého másla, ½ lžičky stévie, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 lžíce smetany ke šlehání / množství smetany můžete krém připravit na požadovanou konzistenci./
Postup:
- Troubu si předehřejte na 180°C. Připravte si dvě kulaté formy na koláč, které vyložíte pečícím papírem.
- Ve velké míse vyšlehejte kokosový cukr, melasu a máslo do pěny. Přidejte vanilkový extrakt a postupně zašlehejte vejce. Vše odložte.
- V jiné míse smíchejte kokosovou mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl. Suchou směs promíchejte s ušlehaným máslem. Přidejte strouhanou mrkev a nasekané pekanové ořechy. Vše pečlivě promíchejte a těsto rovnoměrně rozdělte do dvou forem.
- Nechte péct po dobu 30 – 35 min.
- V mixéru umixujte všechny ingredience potřebné na krém.
- Po vychladnutí dortových korpusů na pokojovou teplotu namažte polovinu náplně mezi dvě připravené placky. Druhou polovinu rozetřete na povrch připraveného dortu a posypte zbylými sekanými pekanovými ořechy.
3623
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný