Mrkvový dort z kokosové mouky

Mrkvový dort z kokosové mouky

Pokud vás někdy honí mlsná, pak je tento recept určený právě vám. Hřešit se totiž dá i zdravou cestou, proto vám přinášíme tip na mrkvový dort, který má díky užité kokosové mouce nižší glykemický index.

celkem: 8 porcí

1 porce: 645 kcal, 21 g bílkovin, 33, 5 g sacharidů, 48 g tuků

Suroviny:

100g kokosového cukru, 150 g másla, 1 polévková lžíce melasy, 1 lžičky vanilkového extraktu, 4 ks vejce, 550 g kokosové mouky, 1 ks prášku na pečení, 2 lžičky skořice, ½ lžičky soli, 500 g strouhané mrkve, 200 g pekanových ořechů

Náplň: 100 g polotučného tvarohu, 2 lžíce změklého másla, ½ lžičky stévie, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 lžíce smetany ke šlehání / množství smetany můžete krém připravit na požadovanou konzistenci./

Postup:

mrkvový dort, carrot cake

  1. Troubu si předehřejte na 180°C. Připravte si dvě kulaté formy na koláč, které vyložíte pečícím papírem.
  2. Ve velké míse vyšlehejte kokosový cukr, melasu a máslo do pěny. Přidejte vanilkový extrakt a postupně zašlehejte vejce. Vše odložte.
  3. V jiné míse smíchejte kokosovou mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl. Suchou směs promíchejte s ušlehaným máslem. Přidejte strouhanou mrkev a nasekané pekanové ořechy. Vše pečlivě promíchejte a těsto rovnoměrně rozdělte do dvou forem.
  4. Nechte péct po dobu 30 – 35 min.
  5. V mixéru umixujte všechny ingredience potřebné na krém.
  6. Po vychladnutí dortových korpusů na pokojovou teplotu namažte polovinu náplně mezi dvě připravené placky. Druhou polovinu rozetřete na povrch připraveného dortu a posypte zbylými sekanými pekanovými ořechy.

 

3623

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku