Mrkvovo-batátová polévka
Suroviny: 1 střední cibule, 2 lžíce másla, 2 střední batáty, pár snítek čerstvého koriandru, 2 střední mrkve, 1 litr zeleninového vývaru, 1 pomeranč, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce sezamových semínek, špetka soli a čerstvě mletého pepře.
celkem: 4 porce;
na 1 porci 142,7 kcal; 3,1 g bílkovin; 7,3 g tuků; 20,4 g sacharidů
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Koriandrové snítky opláchneme, obereme lístky a nasekáme je.
2. Máslo rozpustíme na pánvi a cibuli restujeme asi 5 minut.
3. Batáty a mrkve oloupeme, nakrájíme na větší kostky, přidáme k cibuli a několik minut spolu s cibulí restujeme.
4. Zalijeme předem připraveným vývarem, osolíme, opepříme a asi 15 minut vaříme.
5. Polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme vymačkanou šťávu z pomeranče, dochutíme muškátovým oříškem.
Tip: Polévku servírujeme posypanou sezamovým semínkem a lístky koriandru.
Mgr. Marcela Floriánková
2148
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný