Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

500g mrkve, 1l zeleninového vývaru, 1 cibule, 100g pórku, dýňová semínka (na ozdobu), 1 lžička kurkumy, 1 lžíce lněného oleje pravého Bio, sůl, pepř

Postup přípravy:

1. Cibuli si nakrájíme a orestujeme na pánvi.

2. Přidáme nakrájenou mrkev s pórkem a zalijeme vývarem. Ochutíme kurkumou. Vaříme 25 minut, dokud není mrkev měkká.

3. Mezitím si opražíme na pánvi dýňová semínka na sucho.

4. Hotovou polévku rozmixujeme do požadované konzistence a dochutíme solí a pepřem.

Tip: Před podáváním dáme do každé porce 1 lžíci Lněného oleje pravého a na ozdobu přidáme dýňová semínka.

Zdroj: www.zdravetuky.cz

896

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku