Mexické casserole v pomalém hrnci

Mexické casserole v pomalém hrnci

Suroviny: 8 vajec, 370 ml nízkotučného mléka, 1 jalapeño paprička, 450 g mletého hovězího masa, 1/2 lžičky mletého barevného pepře, lžička sladké papriky, lžička oregana, 1 červená paprika, 3/4 šálku nakrájené cibule, 250 g nízkotučného tvrdého sýra, olej ve spreji, 9 kukuřičných tortill, 130 g rajčatové salsy, nakládané plátky jalapeño, sůl.

Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 386 kcal,
tuky: 24 g, sacharidy: 17,9 g, bílkoviny: 24,7 g

Postup přípravy:

1. Ve střední misce rozšleháme vejce a mléko. Mleté maso dobře promícháme s větší špetkou soli, sladkou paprikou, oreganem a pepřem. Pánev posprejujeme olejem, vložíme mleté maso a restujeme asi 5 minut za občasného promíchání. Odložíme stranou.

2. Po zchladnutí přidáme na drobné kostky nakrájenou červenou papriku, nasekanou cibuli, nasekanou jalapeño papričku a nahrubo nastrouhaný sýr.

3. Připravíme si pomalý hrnec, povrch posprejujeme olejem a vložíme 3 tortilly, kterými vyložíme dno. Poklademe polovinou masové směsi, položíme vrstvu z dalších 3 tortill, poté druhou polovinu směsi a poslední 3 tortilly. Přelijeme vaječnou směsí. Přiklopíme a na mírný stupeň vaříme po dobu 4 až 5 hodin nebo na vysoký stupeň po dobu 2 až 3 hodin.

Tip: Podáváme se salsou a plátky jalapeño.

 

1032

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku