Pizza není pro diabetiky tabu. Domácí odlehčená verze se špenátem a rajčaty vám přijde k chuti
Mátová horká dia čokoláda
Potřebujete: 200ml mandlového mléka, 1 zarovnaná lžíce neslazeného kakaového prášku, lžíce čekankového sirupu, lístky čerstvé máty nebo pár kapek mátového extraktu, lístky máty na ozdobení
Recept pro 1 osobu.
1 porce obsahuje = 97,2 kcal,
tuky: 3g, sacharidy: 11g, bílkoviny: 7g
Postup přípravy:
1. Mátové lístky utřete dohladka s čekankovým sirupem a kakaovým práškem, případně rozmixujte tyčovým mixérem spolu s částí mandlového mléka. Přeceďte přes sítko.
2. Zbytek mandlového mléka vmíchejte do směsi a společně zvolna zahřejte na mírném plameni.
3. Ozdobte lístky máty a hned podávejte.
755
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný