Masový závin s červenou řepou
Potřebujete: 1 ks středně velké červené řepy, 200g mletého hovězího masa, 100g řeckého sýru feta, hrst petrželky, 1ks cibule šalotka, 1ks jarní cibulka, 2 lžíce olivový olej, listové těsto, sůl, pepř, petrželka, 1 vejce, 1 lžíce mandlových plátků.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 680 kcal,
tuky: 48 g, sacharidy: 39 g, bílkoviny: 22 g
Postup přípravy:
1. Červenou řepu předem uvaříme, sloupneme a nastrouháme na hrubší nudličky.
2. Mleté hovězí maso opečeme s jemně nasekanou cibulkou na olivovém oleji a dle chuti osolíme a opepříme. Smícháme s červenou strouhanou řepou, přidáme petrželku a jarní naťovou cibulku.
3. Vychladlou masovou směs s červenou řepou použijeme na nádivku do závinu. Všechnu nádivku rozložíme na rozválený plát listového těsta,posypeme nadrobeným feta sýrem a vše dobře
zabalíme jako závin.
4. Přeneseme na pečící plech vyložený papírem, nebo předem vymaštěný máslem či olejem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými plátky. Pečeme ve vyhřáté horkovzdušné
troubě na 180 °C cca 40–45 minut.
1118
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný