Mandlové košíčky
Zdroj: Mgr. Zuzana Švédová, DiS. (použito se svolením)
Raw recepty se těší stále větší oblibě. Tato varianta stravování je založena na konzumaci tepelně neupravených potravin, díky čemuž se v jídle zachová vysoký obsah živin. Jednou ze základních složek raw stravy je vedle ořechů také ovoce, ať už čerstvé, nebo sušené. Nechte se v kuchyni inspirovat raw nepečenými dezerty.
Celkem: 26 kousků
1 kousek = 129 kcal
tuky = 9,8 g, sacharidy = 6,8 g, bílkoviny = 2,8 g
Suroviny:
- 200 g mandlí
- 150 g datlí
- 30 g konopného proteinu
- 100 g namočených kešu ořechů
- 100 g mražených borůvek, rybízu, jahod či ostružin
- 30 g xylitolu
- 100 g kokosového oleje
Postup:
- Mandle umixujeme s datlemi a proteinem, těsto vložíme do formiček.
- Z kešu oříšků, ovoce, xylitolu a kokosového oleje umixujeme krém.
- Krémem plníme zdobící sáček, kterým na korpusech kreslíme typickou krémovou čepici.
- Necháme zatuhnout, dozdobíme dle své vlastní chuti.
Autor: Mgr. Zuzana Švédová, DiS., foto: Mgr. Zuzana Švédová, DiS. (použito se svolením)
Zdroj: vlastní osvědčený recept autorky
1273