Mandlové košíčky

Mandlové košíčky
Zdroj: Mgr. Zuzana Švédová, DiS. (použito se svolením)

Raw recepty se těší stále větší oblibě. Tato varianta stravování je založena na konzumaci tepelně neupravených potravin, díky čemuž se v jídle zachová vysoký obsah živin. Jednou ze základních složek raw stravy je vedle ořechů také ovoce, ať už čerstvé, nebo sušené. Nechte se v kuchyni inspirovat raw nepečenými dezerty.

Celkem: 26 kousků

1 kousek = 129 kcal

tuky = 9,8 g, sacharidy = 6,8 g, bílkoviny = 2,8 g

Suroviny:

  • 200 g mandlí 
  • 150 g datlí 
  • 30 g konopného proteinu 
  • 100 g namočených kešu ořechů
  • 100 g mražených borůvek, rybízu, jahod či ostružin
  • 30 g xylitolu 
  • 100 g kokosového oleje

Postup:

  1. Mandle umixujeme s datlemi a proteinem, těsto vložíme do formiček.
  2. Z kešu oříšků, ovoce, xylitolu a kokosového oleje umixujeme krém.
  3. Krémem plníme zdobící sáček, kterým na korpusech kreslíme typickou krémovou čepici.
  4. Necháme zatuhnout, dozdobíme dle své vlastní chuti.

Autor: Mgr. Zuzana Švédová, DiS., foto: Mgr. Zuzana Švédová, DiS. (použito se svolením)

Zdroj: vlastní osvědčený recept autorky

1273

Diskuze k článku