Moučník na víkend: Malinový koláč s čokoládou
Potřebujete: 150 g kokosu, 100 g mandlí + 30 g na posypání, 150 g ovesných vloček, 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů, 2 vejce celá, 30 g kokosového oleje, 50 g kokosového cukru(GI 35), 3 nastrouhaná jablka, mléko dle potřeby, skořice, kůra z bio citrónu či pomeranče
Recept pro 10 osob.
1 porce obsahuje = 337 kcal,
tuky: 22 g, sacharidy: 25 g, bílkoviny: 8,5 g
Postup přípravy:
1. Kokos,mandle a vločky umixujte na mouku.
2. Ke směsi přidejte vejce,kokosový olej,cukr,jablka,dle potřeby mléko(kozí),
skořici a kůru z pomeranče či citrónu.
3. Nakonec přimíchejte prášek do pečiva.
4. Vypracujte těsto,přendejte ho do vymazané,kokosem vysypané formy a posypte
sekanými mandlemi.
5. Pečte při teplotě 180 °C zhruba 40 minut.Ke konci pečení koláč posypte
malinami a kousky hořké čokolády.
Mgr. Zuzana Švédová, DiS., nutriční terapeutka
(Za inspiraci děkuji nutriční terapeutce Pavle Janovské, která se snaží experimentovat s alternativními druhy mouky sladidly.)
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1281
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný