Moučník na víkend: Malinový koláč s čokoládou

Moučník na víkend: Malinový koláč s čokoládou

Potřebujete: 150 g kokosu, 100 g mandlí + 30 g na posypání, 150 g ovesných vloček, 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů, 2 vejce celá, 30 g kokosového oleje, 50 g kokosového cukru(GI 35), 3 nastrouhaná jablka, mléko dle potřeby, skořice, kůra z bio citrónu či pomeranče

Recept pro 10 osob.
1 porce obsahuje = 337 kcal,
tuky: 22 g, sacharidy: 25 g, bílkoviny: 8,5 g

Postup přípravy:

1. Kokos,mandle a vločky umixujte na mouku.

2. Ke směsi přidejte vejce,kokosový olej,cukr,jablka,dle potřeby mléko(kozí),
skořici a kůru z pomeranče či citrónu.

3. Nakonec přimíchejte prášek do pečiva.

4. Vypracujte těsto,přendejte ho do vymazané,kokosem vysypané formy a posypte
sekanými mandlemi.

5. Pečte při teplotě 180 °C zhruba 40 minut.Ke konci pečení koláč posypte
malinami a kousky hořké čokolády.

Mgr. Zuzana Švédová, DiS., nutriční terapeutka
(Za inspiraci děkuji nutriční terapeutce Pavle Janovské, která se snaží experimentovat s alternativními druhy mouky sladidly.)

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1281

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku