Malinovo-tvarohové sušenky
Potřebujete: Malinová náplň: 2/3 šálku mražených malin,1 a 1/2 lžíce erythritolu. Tvarohová náplň: 125g polotučného tvarohu, 2 lžíce erythritolu, 1/2 lžíce vanilkového extraktu, 1/2 vejce (smíchaný bílek i žloutek) Těsto: 1/4 šálku změklého másla, 2 vrchovaté lžíce polotučného tvarohu, 1/2 šálku erythritolu,1/2 vejce(bílek i žloutek),lžička vanilkového extraktu,2 1/2 šálku mandlové mouky
Recept na 18 porcí.
1 porce obsahuje = 130 kcal,
tuky: 4,4 g, sacharidy: 3,7 g, bílkoviny: 11,8 g
Postup přípravy:
1. Maliny nechte rozmrznout a spolu s erythritolem je rozmixujte. Poté je přes jemné sítko přeceďte a zbavte semínek. Na mírném plameni je přiveďte za stálého míchání zvolna k varu a vařte asi 5 minut(objem by se měl zmenšit asi o 1/3). Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
2. Mezitím si připravte tvarohovou náplň tak, že smícháte tvaroh, erythritol, vanilkový extrakt a polovinu rozmíchaného vejce.
3. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Pečící plech pokryjte pečícím papírem.
4. Těsto připravte tak,že umixujte společně změklé máslo, tvaroh a erythritol do nadýchané směsi. Poté postupně vmíchejte vanilkový extrakt a vejce a po částech přidávejte za stálého míchání mandlovou mouku. Těsto by mělo být lehce drobivé, ale mělo by držet pohromadě, když jej stlačíte.
5. Z těsta oddělte a vytvarujte kuličky asi o průměru 3 cm. Uprostřed vytlačte palcem důlek, který naplňte nejprve tvarohovou a poté malinovou náplní.
6. Pečte asi 10–12 minut, dokud nejsou okraje koláčků zlatavé a náplň neztuhne.
929
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný