Low Carb recept: Mechové cupcakes

Low Carb recept: Mechové cupcakes

Nízkosacharidové "Low Carb" stravování se umožňuje diabetikům mimo jiné mlsat bez zbytečných výkyvů glykémie. Nechte se inspirovat dnešním receptem na Low Carb dortíky, neboli cupcakes.

Suroviny na cupcakes:

  • 250 g čerstvého špenátu
  • 2 vejce
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 70 g mandlové mouky
  • ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů s vinným kamenem (běžně dostupné)
  • sladidlo (Erythritol)
  • citrónová kůra

Suroviny na krém:

  • mascarpone
  • smetana ke šlehání 33%
  • sladidlo (Erythritol)

Postup:

  1. Omyjeme listy špenátu a odstraníme jejich tvrdé stonky. Listy rozmixujeme v sekáčku a následně vymačkáme přes plátýnko/utěrku přebytečnou vodu.
  2. Elektrickým šlehačem vyšleháme vejce a sladidlo. Postupně přidáváme rozpuštěné máslo, nasekaný špenát, mandlovou mouku a kypřící prášek. Na závěr přidáme nastrouhanou kůru z citrónu.
  3. Pečeme na 170 stupňů zhruba 20 minut v cupcakové formě.
  4. Poté necháme cupcakes vychladnout a mezitím si vyšleháme smetanu. Poté přidáme mascarpone a sladidlo dle chuti (stačí méně) a cupcakes nazdobíme. Můžeme přidat také ovoce, například maliny, borůvky či jahody.

TIP: Nemusíte se bát, že by listy špenátu pokazily chuť celého dezertu, naopak! Cupcaky jsou zajímavé, vláčné a v kombinaci s mandlovou moukou neodolatelné!

Autorka receptu Dorota Brzezinová (23) pochází z Brna, kde vystudovala střední zdravotnickou školu v Brně. Úspěšně absolvovala studium na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, obor Všeobecná sestra. Momentálně studuje magisterské studium na lékařské fakultě Ostravské univerzity v oboru Ošetřovatelská péče v psychiatrii. Zároveň také navštěvuje konzervatoř, obor jazzový zpěv, a chystá se nastoupit do zaměstnání jako jako všeobecná sestra ve Fakultní nemocnici v Brně. Low Carb recepty i další tipy na nízkosacharidové stravování můžete najít na jejím instagramovém účtu @lowcarb_pro_vsechny.

4319

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku