Losos se zeleným chřestem

Losos se zeleným chřestem

Suroviny: 300 g lososa, 500 g zeleného chřestu, lžíce olivového oleje, lžíce másla, snítka kopru, 1 citron, sůl, mletý černý pepř

Recept pro 2 osoby
1 porce obsahuje 411,7 kcal,
tuky: 35 g, sacharidy: 7,6 g, bílkoviny: 28,7 g

Postup přípravy:

1. Lososa omyjeme, osušíme, vyfiletujeme a nakrájíme na jednotlivé porce. Mírně osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a lososa zprudka opečeme po obou stranách.

2. Chřest omyjeme, okrájíme dřevnaté konce, spodní třetinu oloupeme. Poté jej spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat.

3. Chřest rozložíme do zapékací mísy, položíme na něj opečeného lososa a pokapeme rozpuštěným máslem. Přidáme omyté snítky kopru. Mísu zakryjeme alobalem a vložím do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme cca 10-15 minut.

4. Na talíři přelijeme porce výpekem, ozdobíme čerstvými snítkami kopru a podáváme se čtvrtinkami citronu.

Tip: Podáváme s pečenými bramborami nebo nasucho opečenými tousty.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

705

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku