Lněný závin
Na tmavou vrstvu potřebujete: 150 g lněného semínka, 240 g strouhaného kokosu, 4–6 lžic javorového sirupu, 6 polévkových lžic silnější uvařené kávy, 1 polévkovou lžíci kakaa. Na kokosovou vrstvu: 400 g strouhaného kokosu, 4-6 lžic javorového sirupu.
Recept pro 20 osob.
1 porce obsahuje = 231 kcal,
tuky: 22,5 g, sacharidy: 5 g, bílkoviny: 4 g
Postup přípravy:
1. V mixéru umixujte všechny přísady na přípravu tmavého těsta, to znamená len, kokos, javorový sirup, kakao a kávu. Z těsta utvořte bochánek a nechte v lednici
chvíli odpočinout.
2. Připravte si kokosovou vrstvu: umixujte společně kokos a javorový sirup. Výsledná hmota musí držet při sobě. Pokud je kokos sušší, přidejte trošku kokosového oleje.
3. Jakmile máte připravenou kokosovou vrstvu, vyndejte z lednice odležený lněný bochánek, rozválejte jej, potřete kokosovou vrstvou a zaviňte. Pomoci si můžete také
tak, že těsto rozválíte na mikroténovou fólii, následně jej potřete kokosovou náplní a pomocí fólie opatrně zavinete.
4. Závin nechte před podáváním hodinku odpočinout v lednici.
Více receptů na stránkách diarecepty.cz.
635
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný