Lilek zapečený s mákem a datlovým sirupem
Potřebujete:2ks lilku,15ml datlového sirupu,65ml řepkového oleje, 1 lžičku máku,10 g hrubé soli
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 144 kcal,
tuky: 10g, sacharidy: 11g, bílkoviny: 3g
Postup přípravy:
1.Hrubou sůl rozložte na talíři a na ni položte širší plátky lilku.
Přesvědčte se,že masitá část je spojená se solí.
2.Následně položte plátky lilku na cedník a nechte je přes noc okapat,
aby z nich odtekla přebytečná voda.
3.Druhý den plátky očistěte,omyjte ve studené vodě a osušte například
čistou utěrkou.
4.Smíchejte citronovou kůru a šťávu,datlový sirup a řepkový olej.Na
vyšší plech rozložíte plátky lilku,přelijete marinádou a necháte přes
další noc marinovat.Lilek je vhodné občas otočit.
5.Další den lilek posypte mákem a zapečte asi 15 minut ve středně
vyhřáté troubě.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
421
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný