Lilek plněný mletým masem
Potřebujete: 2 lilky, 600 g mletého krůtího masa, 4 plátky sýru eidam, 1 rajče, 3 cibule, 200 g žampionů nebo jiných hub, koření na mleté maso a grilovanou zeleninu, sůl, olej
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 337 kcal,
tuky: 17,7 g, sacharidy: 10,25 g, bílkoviny: 33,75 g
Postup přípravy:
1. Lilky podélně rozkrojíme, vnitřek vydlabeme, vše posolíme a necháme vypotit. Poté osušíme utěrkou.
2. Dužinu lilku nakrájíme na kostičky, přidáme pokrájené houby a orestujeme na malém množství oleje. Dochutíme grilovacím kořením.
3. Orestujeme mleté maso na cibulce, které ochutíme kořením na mletá masa (ideálně bez soli) a obě směsi smícháme.
4. Naplníme směsí poloviny lilků a dáme zapéct do trouby cca na 30 min. při 160 °C na horkovzdušný ohřev.
5. Před dopečením poklademe plátky eidamu a dozdobíme kolečky rajčat.
Zdroj: NATURHOUSE
1951
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný