Lilek plněný mletým masem

Lilek plněný mletým masem

Potřebujete: 2 lilky, 600 g mletého krůtího masa, 4 plátky sýru eidam, 1 rajče, 3 cibule, 200 g žampionů nebo jiných hub, koření na mleté maso a grilovanou zeleninu, sůl, olej

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje =  337 kcal,
tuky: 17,7 g, sacharidy: 10,25 g, bílkoviny: 33,75 g

Postup přípravy:

1. Lilky podélně rozkrojíme, vnitřek vydlabeme, vše posolíme a necháme vypotit. Poté osušíme utěrkou.

2. Dužinu lilku nakrájíme na kostičky, přidáme pokrájené houby a orestujeme na malém množství oleje. Dochutíme grilovacím kořením.

3. Orestujeme mleté maso na cibulce, které ochutíme kořením na mletá masa (ideálně bez soli) a obě směsi smícháme.

4. Naplníme směsí poloviny lilků a dáme zapéct do trouby cca na 30 min. při 160 °C na horkovzdušný ohřev.

5. Před dopečením poklademe plátky eidamu a dozdobíme kolečky rajčat.

Zdroj: NATURHOUSE

1951

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku