Letní omeleta
Léto s sebou přináší velký výběr sezónních potravin – ovoce a zelenina bývají v této době nejchutnější, obzvlášť, když si je můžeme sami nasbírat. I na cestách můžeme objevit řadu lahůdek, které bychom jindy neochutnali, např. z ryb a mořských plodů. Přinášíme vám inspiraci na odlehčené letní dobroty, které potěší chuťové pohárky i vaše zdraví. Dobrou chuť!
celkem: 2 porce
na 1 porci: 358 kcal; 15,8 g bílkovin; 29,8 g tuků; 12,1 g sacharidů
Suroviny:
4 vejce, 1 malá cuketa, 200 g cherry rajčat, 1 větší paprika, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, lžíce čerstvého tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, 2 lžíce másla.
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku. Smažíme asi 3 minuty.
- Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli a česneku. Osolíme, ochutíme tymiánem a dusíme asi 10 minut. Odstavíme stranou.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme zvlášť a postupně jemně vmícháme do sněhu. Mírně osolíme.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, polovinu vaječné hmoty rozprostřeme na pánev a z obou stran orestujeme. Stejně připravíme i druhou omeletu.
- Omelety naplníme restovanou zeleninou, přeložíme a podáváme.
Mgr. Marcela Floriánková
2239
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný