Letní omeleta

Letní omeleta

Suroviny: 4 vejce, 1 malá cuketa, 200 g cherry rajčat, 1 větší paprika, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, lžíce čerstvého tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, 2 lžíce másla.

Recept pro 2 osoby
1 porce obsahuje 358 kcal,
tuky: 15,8 g, sacharidy: 12,1 g, bílkoviny: 29,8 g

Postup přípravy:

1. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku. Smažíme asi 3 minuty.

2. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli a česneku. Osolíme, ochutíme tymiánem a dusíme asi 10 minut. Odstavíme stranou.

3. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky rozšleháme zvlášť a postupně jemně vmícháme do sněhu. Mírně osolíme.

4. Na pánvi rozehřejeme máslo, polovinu vaječné hmoty rozprostřeme na pánev a z obou stran orestujeme. Stejně připravíme i druhou omeletu.

5. Omelety naplníme restovanou zeleninou, přeložíme a podáváme.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1108

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku