LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT S ŘEŘICHOU k pečené drůbeži
Potřebujete:800g brambor,2 červené cibule,3 lžíce olivového oleje,hrst řeřichy,mořskou sůl, černý pepř z mlýnku,70ml vývaru,1–2 lžíce dobré hořčice,1 lžíci citrónové šťávy
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 260 kcal,
tuky: 9g, sacharidy: 42g, bílkoviny: 5g
Postup přípravy:
1.Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky.Rozložíme do misky
a promícháme s drobně nakrájenou červenou cibulí.Osolíme,opepříme a pokapeme olivovým olejem.
2.Teplý vývar vyšleháme s hořčicí a bramborový salát zalijeme.Teplé brambory tekutinu pěkně
nasáknou a odležením v chladu salát získá vynikající chuť.
3.Před podáváním salát promícháme,zakápneme čerstvou citrónovou šťávou a posypeme řeřichou.
723
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný