LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT S ŘEŘICHOU k pečené drůbeži

LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT S ŘEŘICHOU k pečené drůbeži

Potřebujete:800g brambor,2 červené cibule,3 lžíce olivového oleje,hrst řeřichy,mořskou sůl, černý pepř z mlýnku,70ml vývaru,1–2 lžíce dobré hořčice,1 lžíci citrónové šťávy

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 260 kcal,
tuky: 9g, sacharidy: 42g, bílkoviny: 5g

Postup přípravy:

1.Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme a nakrájíme na plátky.Rozložíme do misky
a promícháme s drobně nakrájenou červenou cibulí.Osolíme,opepříme a pokapeme olivovým olejem.

2.Teplý vývar vyšleháme s hořčicí a bramborový salát zalijeme.Teplé brambory tekutinu pěkně
nasáknou a odležením v chladu salát získá vynikající chuť.

3.Před podáváním salát promícháme,zakápneme čerstvou citrónovou šťávou a posypeme řeřichou.

 

723

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku