Kůzlečí maso v pivním těstíčku

Kůzlečí maso v pivním těstíčku

Potřebujete: 1kg masa z kůzlete,1l vody,bílé víno,kořenovou zeleninu,špetku tymiánu,špetku majoránky, špetku rozmarýnu,1 bobkový list,bazalku,hřebíček,sůl,pepř,40g hladké mouky,100g polohrubé mouky,pivo, mléko,1 vejce

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 570 kcal,
tuky: 36g, sacharidy: 19g, bílkoviny: 40g

Postup přípravy:

1.Maso doměkka uvaříte ve vodě,do které jste přidali na kostičky nakrájenou zeleninu,koření i víno a nechát ve vývaru vychladnout.

2.Pak odstraníte kosti a maso nakrájíte na podlouhlé kousky,osušíte,lehce poprášíte moukou a namáčíte v těstíčku,připraveném z výše uvedených přísad (100g polohrubé mouky, 1 vejce, 0,12l piva, 0,12l mléka, sůl).

3.Na oleji smažíte dozlatova a podáváte s tatarskou omáčkou a s plátky citrónu.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

576

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku