Kuskusový salát s fetou a cizrnou

Kuskusový salát s fetou a cizrnou

Potřebujete: 250 g kuskusu, 315 ml vařené vody, 1 stroužek česneku,1 lžičku koriandru v prášku, 400 g cizrny, 250 g fety, 30 g čerstvého koriandru, 30 g čerstvé zelené petrželky, 80 g červené cibule, 220 g sušených rajčat naložených v rostlinném oleji, 120 g rukoly, 5 lžic čerstvé citrónové šťávy, 1/2 lžičky mletého pepře, sůl podle potřeby

Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 387 kcal,
tuky: 14g, sacharidy: 21g, bílkoviny: 51g

Postup přípravy:

1. Do větší připravené misky si vsypte kuskus,přidejte lžičku koriandru, prolisovaný česnek a zalijte vařící vodou. Misku přikryjte a nechte asi 5 minut odležet.

2. Mezitím si připravte zeleninu. Čerstvý koriandr, petržel a červenou cibuli nadrobno nasekejte. Rajčata sceďte z oleje a nakrájejte na proužky. Omyjte a osušte rukolu. Cizrnu sceďte a fetu nakrájejte, nebo rozdrobte na menší části.

3. Kuskus v misce vidličkou promíchejte, aby se oddělil a prochladl. Přidejte koriandr, petržel, sůl a krájená sušená rajčata včetně scezeného oleje. Dále přidejte rukolu, citronovou šťávu, pepř a fetu.

4. Vše dobře promíchejte a nechte ještě alespoň půl hodiny proležet.

Více receptů na www.diarecepty.cz

2017

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku