Kuřecí stehna s hořčično-smetanovou omáčkou
Suroviny: 2 kuřecí stehna, 3 lžíce hrubozrnné hořčice, 100 ml smetany ke šlehání (33 %), 100 ml kuřecího vývaru, 1 cibule, 2 lžíce másla, sůl, čerstvě mletý pepř
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: *
Postup přípravy:
1. Pekáč vymažte máslem a vložte do něj osolená kuřecí stehna a na kolečka nakrájenou cibuli.
2. V misce si promíchejte smetanu, vývar a hořčici a směsí přelijte stehna.
3. Nechte péct v předehřáté troubě cca 50 minut.
4. Podávejte s vařeným bramborem nebo jinou oblíbenou přílohou.
TIP! Jestliže neodebíráte maso od svého osvědčeného místního řezníka, určitě nebudete litovat, když sáhnete po oceněných kuřecích stehnech od Vodňanské drůbeže nebo Drůbežářského závodu Klatovy.
Zdroj: Akademie kvality
1226
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný