Krůtí prsa v pancette

Krůtí prsa v pancette

Potřebujete: 10 g změklého másla, 2 lžičky nasekaných tymiánových lístků, 2 lžičky jemně nasekaného estragonu, 400 g krůtích prsou, 6 plátků pancetty, 300 g malých brambor, 125 g šalotky, 1/2 citronu, 1 lžíce olivového oleje, 50 ml suchého bílého vína, 300 g růžičkové kapusty, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 150 ml nízkotučné zakysané smetany

Recept pro 2  osoby.
1 porce obsahuje = 719 kcal,
tuky: 66,8 g, sacharidy: 40,9 g, bílkoviny: 31 g

Postup přípravy:

1. Troubu předehřejte na 190 stupňů C.

2. Změklé máslo smíchejte s tymiánovými lístky a polovinou nasekaných lístků estragonu, směsí potřete krůtí prsa (vcelku) a zabalte je do pancetty.

3. Brambory oškrabte, šalotku oloupejte a rozpulte, citron nakrájejte na tenké plátky a vše vložte do velkého pekáče. Přidejte maso,přelijte je vínem, přikryjte pečící fólií a pečte 30 minut.Poté slijte přebytečnou šťávu a uchovejte ji stranou.

4. Mezitím očistěte kapustičky, vložte je do pánve, podlijte vodou a vařte je asi 2 minuty. Poté je zchlaďte pod tekoucí vodou a předejte k masu. Společně pečte dalších 15 minut.

5. Mezitím si na pánvi zahřejte hořčici, zakysanou smetanu a zbývající estragon spolu se šťávou vypečenou z masa. Na talíři touto omáčkou přelijte plátky masa a zeleniny.

 

1250

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku