Krémová polévka z řeřichy
Potřebujete: 2 lžíce olivového oleje, 1 malou cibulku, 4 stroužky česneku – lisované, 1l zeleninového vývaru, 3 lžíce hladké mouky, špetku soli – podle chuti, 8 šálků sekané řeřichy (bez stonků a tuhých částí), 1⁄2 šálku řeřichy v celku na ozdobu, 2 lžíce strouhaného křenu, špetku mletého pepře – podle chuti, 2 plátky toustového chleba, 100g plísňového sýru (podle chuti)
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 291 kcal,
tuky: 16g, sacharidy: 27g, bílkoviny: 13g
Postup přípravy:
1. Na rozpáleném oleji zpěníte cibulku s česnekem,dokud se neobarví a malinko
změkne(asi 3–5 min).Zalijete vývarem,osolíte.Přivedete k varu a necháte dále
na mírném ohni povařit (5 min),dokud není cibulka skoro rozvařená.
2. Nasekanou řeřichu přidáte do vývaru a opět zvolna vaříte 5 min.Nakonec při-
dáte mouku rozšlehanou v troše vývaru a křen.
3. Vše necháte spolu provařit a rozmixujete na hladký krém.Dochutíte peřem.
4. Na teflonové pánvi s kapkou oleje opečete do zlatova nakrájené kostky
toustového chleba.
5. Při servírování polévky na talíř nalijete polévku,posypete opečenými krutony,
čerstvými lístky řeřichy nebo podle chuti doplníte smetanou či strouhanou nivou.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
437
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný