Košíčky s ovocem a ořechy
Suroviny na těsto: 150g celozrnné mouky, 75ml řepkového oleje, 50ml studené vody. Náplň: 150 g Šmakoun příchuť švestka a skořice, 75 g jablka, 50 g mrkev, 1 polévková lžíce slunečnicových semen, po 1/2 lžičce muškátového oříšku, skořice a zázvoru Na zdobení: 1/2 jablka, 1/2 hrušky, lžíce citronové šťávy,1 čerstvý fík,vlašské ořechy, kandované třešně, plátky mandlí,strouhaná pomerančová kůra
Recept na 12 porcí.
1 porce obsahuje = 165 kcal,
tuky: 2,6 g, sacharidy: 17,7 g, bílkoviny: 9 g
Postup přípravy:
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Těsto připravte smícháním všech ingrediencí a poté dobře propracujte. Přikryjte potravinovou fólií a vložte do chladničky na 20 minut.
3. Vychlazené těsto rozválejte na plát o tloušťce asi 5 mm. Vykrájejte pomocí širší skleničky kolečka a vložte je do formy na muffiny, dobře vytřené olejem a vysypané moukou.
4. Náplň si připravíte tak, že Šmakouna a jablko i se slupkou nastrouháte nahrubo, mrkev najemno a promícháte je s kořením a slunečnicovými semínky. Náplň rozdělte do připravených košíčků, aby byly asi do tří čtvrtin plné.
5. Košíčky dejte péci na 15–20 minut. Po vychladnutí je ozdobte fíkem, nakrájeným na měsíčky, plátky mandlí, směsí jablka a hrušky, nakrájenými na malé kostičky a smíchanými s citronovou šťávou, půlkami vlašských ořechů a polovinou kandované třešně.
889
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný