Koláč s kopřivovo-sýrovou náplní

Koláč s kopřivovo-sýrovou náplní

Potřebujete:500g hladké mouky,3 lžíce rostlinného oleje,sůl,8cl vlažné vody. NÁPLŇ:500g listů mladých kopřiv,2 stroužky česneku,svazeček petrželové natě, 4 lístky čerstvé šalvěje,3ks jarní cibulky,10ks vajec,400g ricotty,500g strouhaného parmezánu(Grana Padano,Gran Moravia),30g másla,8cl olivového oleje, sůl,pepř

Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 463 kcal,
tuky: 33g, sacharidy: 37g, bílkoviny: 27g

Postup přípravy:

1.Z mouky,soli,oleje a vlažné vody vypracujete hladké těsto,rozdělíte na 8 porcí,
přikryjete vlhkou utěrkou a necháte 30 min odpočinout.

2.Umyté kopřivy pokrájíte nahrubo.V hrnci na oleji opečete pokrájenou jarní
cibulku(bílou část),přidáte kopřivy s prolisovaným česnekem,posekanou petrželkou
,šalvějí a zelenou částí cibulky a dusíte,dokud se z kopřiv nevypaří voda.

3.První část těsta rozválíte a vložíte do vymazané dortové formy až po okraj.
Povrch potřete olejem a stejným způsobem položíte další tři vrstvy těsta.

4.Do vychladlých podušených kopřiv vmícháte ricottu,parmezán a špetku soli
s pepřem.Potom kopřivy urovnáte na těsto do dortové formy.

5.Do kopřivové náplně uděláte lžící deset jamek,ty potřete rozpuštěným máslem
a vlijete do nich syrové vejce.Mírně osolíte a okořeníte.

6.Nakonec pokryjete dalšími čtyřmi vrstvami těsta,které mezi sebou potřete
olejem.Okraje dobře přitlačíte a pečete asi 50 min v předehřáté troubě
na 180°C.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

690

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku