Kapustové karbanátky s pohankou
Potřebujete: 250g pohanky,1 menší kapustu,2 cibule,olivový olej,strouhanku (lze nahradit hraškou), majoránku, petrželku, tymián,mořskou sůl,2 stroužky česneku,1 vejce,olej na smažení
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 540kcal,
tuky: 29g, sacharidy: 52g, bílkoviny 15g
Postup přípravy:
1.Pohanku propláchnete studenou vodou, necháte odkapat.Na 1 díl pohanky počítáte 1,5 dílu studené vody,
kterou nezapomenete osolit a přikápnout do ní trochu oleje. Necháte projít velmi krátce varem
(nejlépe ji jen spaříte horkou vodou), nemícháte a hrnec odstavíte.Pohanka v horké vodě za 30 minut
pomalu dojde a bude připravena ke konzumaci nebo dalšímu kuchyňskému zpracování.
2.Kapustu rozkrájíte na čtvrtky a uvaříte v osolené vodě. Vyříznete košťály a silná žebra, kapustové listy
nakrájíte na jemno a orestujete na oloupané a jemně pokrájené cibulce v malém množství olivového oleje.
3.Kapustu smícháte s uvařenou pohankou, přidáte vajíčko, utřený česnek, bylinky a sůl. V dlani vytvarujete
malé karbanátky, obalíte je ve strouhance nebo hrašce a ve vyšší vrstvě oleje smažíte po obou stranách.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
2794
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný