Rybí polévka: Paprikový krém
Potřebujete: silný rybí vývar ze sladkovodních ryb, 2 cibule, 4 lžíce rajského protlaku, 1 červený paprikový lusk, 2 lžíce mleté červené papriky sladké, špetka mleté pálivé papriky, nebo chilli paprička, koření(bobkový list, nové koření, celý pepř), 2 filety z kapra, sůl
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 719 kcal,
tuky: 10 g, sacharidy: 15 g, bílkoviny: 29 g
Postup přípravy:
1. Domácí vývar z ryb připravíme ze zbytků ryb po vyfiletování nejlépe den předem. Na malém množství sádla zpěníme drobně pokrájenou cibuli a přidáme sladkou mletou papriku se špetkou pálivé a spolu s rajským protlakem krátce orestujeme.
2. Zalijeme rybím vývarem a důkladně zamícháme. Nyní do polévky vložíme koření a filety z ryb ve větších kusech. Osolíme a zvolna vaříme na mírném plameni cca 30 minut.
3. Příliš nemícháme, aby se rybí maso nerozpadlo. Horkou polévku podáváme s bílým pečivem.
824
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný