Rybí polévka: Paprikový krém

Rybí polévka: Paprikový krém

Potřebujete: silný rybí vývar ze sladkovodních ryb, 2 cibule, 4 lžíce rajského protlaku, 1 červený paprikový lusk, 2 lžíce mleté červené papriky sladké, špetka mleté pálivé papriky, nebo chilli paprička, koření(bobkový list, nové koření, celý pepř), 2 filety z kapra, sůl

Recept pro 6  osob.
1 porce obsahuje = 719 kcal,
tuky: 10 g, sacharidy: 15 g, bílkoviny: 29 g

Postup přípravy:

1. Domácí vývar z ryb připravíme ze zbytků ryb po vyfiletování nejlépe den předem. Na malém množství sádla zpěníme drobně pokrájenou cibuli a přidáme sladkou mletou papriku se špetkou pálivé a spolu s rajským protlakem krátce orestujeme.

2. Zalijeme rybím vývarem a důkladně zamícháme. Nyní do polévky vložíme koření a filety z ryb ve větších kusech. Osolíme a zvolna vaříme na mírném plameni cca 30 minut.

3. Příliš nemícháme, aby se rybí maso nerozpadlo. Horkou polévku podáváme s bílým pečivem.

824

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku