Kachní prsa se švestkami
Potřebujete: 300 g kachních prsou s kůží, mořskou sůl, pepř černý, 2 šalotky, 100 g sušených švestek,1 lžíci třtinového cukru, 150 ml červeného vína, mletou skořici
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 475 kcal,
tuky: 7g, sacharidy: 63g, bílkoviny: 33g
Postup přípravy:
1. Kachní prsa očistěte,osušte a ostrým nožem nařežte kůži na malé kostičky.
Pozor,abyste neprořízli i svalovinu.Takto připravená prsa opepřete čerstvě
namletým pepřem z obou stran a osolte mletou mořskou solí.
2. Okořeněná kachní prsa vložte kůží na rozpálenou pánev a nechejte asi 7
minut opékat.Když je kůžička propečená dokřupava,můžete prsa otočit.Opékejte
přibližně stejnou dobu ve vypečeném kachním sádle.
3. Takto opečené maso uchovejte v teple(termo-mísa, teplá trouba),aby „došlo“.
4. Do pánve s vypečeným kachním tukem přidejte očištěnou,jemně nasekanou
šalotku a opečte dozlatova.Pak přidejte pokrájené sušené švestky, cukr a
dochuťte špetkou skořice.Duste asi 1 minutu,pak podlijte červeným vínem a
nechte omáčku ještě dalších asi 15 minut dusit,dokud švestky nezměknou a vše
trochu nezhoustne.Výborné s bramborovou kaší,nebo šťouchanými brambory.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1039
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný