Jogurtový chléb
Potřebujete: 3 vejce, 250 g řeckého jogurtu, 50 ml smetany ke šlehání, 250 g mandlové mouky, 2 lžíce sezamových semínek, 10 g jablečné vlákniny, 1 lžičku sody, 60 g kokosové mouky, 1 lžičku soli Na posyp: mák, hrubozrnnou sůl
Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 307,6 kcal,
tuky: 25,6g, sacharidy: 13,6g, bílkoviny 9,5g
Postup přípravy:
1. Troubu si předehřejte na 180 °C.
2. V míse smíchejte vejce, jogurt a smetanu.
3. Do druhé misky sesypte ostatní suché přísady a postupně je přimíchejte do tekuté směsi. Vše důkladně promíchejte v hnětači.
4. Pečící formu na biskupský chlebíček vyložte papírem na pečení a vlijte do ní těsto. Povrch posypte nemletým mákem, hrubozrnnou solí nebo vámi vybraným posypem. Pečete v troubě 20-30 po dobu minut.
5. Po upečení chléb vyndejte z formy a nechte vychladnout.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1669
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný