Open-faced sendvič s avokádem, kuřecím masem a sýrem Il Salato
Jehněčí se švestkami
Potřebujete: 1 kg jehněčí kýty bez kosti, 20 g olivového oleje, 1 lžičku sušeného zázvoru, 1⁄4 lžičky kurkumy, 2 lžičky mleté skořice, sůl, pepř, 100 g cibule, 2 stroužky česneku, 350 g sušených švestek, 100 g scezené sterilované cizrny
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 638 kcal,
tuky: 35g, sacharidy: 40g, bílkoviny: 4,9g
Postup přípravy:
1.Sušené švestky namočte do vody asi na hodinu a následně sceďte.
2.Jehněčí kýtu opečte ve vyšším pekáči na rozehřátém oleji,přidej-
te zázvor,kurkumu,1 lžičku skořice,česnek a pokrájenou cibuli.
Podlijte asi 0,5l vody.Přikryjte vrchním dílem,nebo alobalem a
nechte opékat 1,5 až 2 hodiny při 150 °C,dokud není maso měkké
(nezapomeňte maso kontrolovat a popřípadě podlít vodou,aby se
nepřichytilo).
3.Vypečenou šťávu z masa přelijte do středního kastrolu,přidejte
švestky,1 lžičku skořice a cizrnu.Přiveďte k varu,pomalu vařte
asi 30 minut,dokud se omáčka neprovaří a nezjemní.
Tip:Podávejte například se zeleninovým kuskusem a zdobit můžete
sezamovými semínky nebo praženými mandlemi.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
839
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný