Recept na víkend: Jehněčí maso s krémovou omáčkou
Potřebujete: 2 kg jehněčí kotletky s kostí, 1 litr podmáslí, 6 stroužků česneku, hrst rozmarýnu, hrst tymiánu, 1 kg malých brambor, 500 g malých jarních mrkviček bez stonků, 1 kg chřestu, 150 g másla, nastrouhanou kůru z jednoho citrónu, 125 ml šlehačky
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 1091 kcal,
tuky: 77,2 g, sacharidy: 76,5 g, bílkoviny: 43 g
Postup přípravy:
1. Jehněčí maso vložte do velké misky a polijte podmáslím. Zakryjte a marinujte přes noc. Několikrát otočte.
2. Předehřejte troubu na150 °C.
3. Česnek a polovinu bylin vložte do velkého pekáče. Vezměte maso z podmáslí, oklepejte přebytek podmáslí a vložte do pekáče na bylinky. Okořeňte solí,pepřem a pečte po dobu 2 a půl hodiny. Kontrolujte a podle potřeby podlévejte vývarem.
4. Brambory, chřest a mrkev vařte asi 5 minut. Slijte a propláchněte studenou vodou. Asi 40 minut před dopečením masa přidejte vařenou zeleninu do pekáčku k masu, pečte dohromady s polovinou bylinek.
5. Druhou polovinu bylinek dejte na pánev s rozehřátým máslem, citronovou kůrou a kořením. Přilijte smetanu a společně provařte. Nakonec omáčku rozmixujte.
3808
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný