Bis Bis

Recept na víkend: Jehněčí maso s krémovou omáčkou

Recept na víkend: Jehněčí maso s krémovou omáčkou

Potřebujete: 2 kg jehněčí kotletky s kostí, 1 litr podmáslí, 6 stroužků česneku, hrst rozmarýnu, hrst tymiánu, 1 kg malých brambor, 500 g malých jarních mrkviček bez stonků, 1 kg chřestu, 150 g másla, nastrouhanou kůru z jednoho citrónu, 125 ml šlehačky

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 1091 kcal,
tuky: 77,2 g, sacharidy: 76,5 g, bílkoviny: 43 g

Postup přípravy:

1. Jehněčí maso vložte do velké misky a polijte podmáslím. Zakryjte a marinujte přes noc. Několikrát otočte.

2. Předehřejte troubu na150 °C.

3. Česnek a polovinu bylin vložte do velkého pekáče. Vezměte maso z podmáslí, oklepejte přebytek podmáslí a vložte do pekáče na bylinky. Okořeňte solí,pepřem a pečte po dobu 2 a půl hodiny. Kontrolujte a podle potřeby podlévejte vývarem.

4. Brambory, chřest a mrkev vařte asi 5 minut. Slijte a propláchněte studenou vodou. Asi 40 minut před dopečením masa přidejte vařenou zeleninu do pekáčku k masu, pečte dohromady s polovinou bylinek.

5. Druhou polovinu bylinek dejte na pánev s rozehřátým máslem, citronovou kůrou a kořením. Přilijte smetanu a společně provařte. Nakonec omáčku rozmixujte.

 

3808

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku