Jehněčí Kari

Jehněčí Kari

Potřebujete: 1kg jehněčího masa,7 rajčat,3 cibule,3 stroužky česneku,sůl,mletý pepř,3 lžíce Oleje, 1 lžíci kari koření,1 lžíci mletého nového koření,šťávu z jednoho citrónu,300ml vývaru,1 lžíci strouhaného kokosu

1 porce obsahuje = 590 kcal,
tuky: 46, sacharidy: 11g, bílkoviny: 39g

Postup přípravy:

1.Maso nakrájíte na větší kostky, osolíte, opepříte a promícháte se třemi lžícemi oleje.Necháte odležet v chladu.

2.Spařená a oloupaná rajčata rozkrájíte na čtvrtky. Cibuli s česnekem oloupete a jemně nasekáte.

3.V hrnci opečete maso ze všech stran, přidáte cibuli, koření a společně s rajčaty a nasekaným česnekem zalijete vývarem. Hrnec přiklopíte poklicí a při mírné teplotě necháte cca 30-40 minut podusit.

4.Hotový pokrm smícháte s čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou a těsně před podáváním jehněčí kari zahustíte strouhaným kokosem. Krátce zahřejete a servírujete v nahřátých miskách.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1120

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku