Selské brambory s koprovým tvarohem a grilovanou zeleninou
Jednoduchá jablečná přesnídávka bez cukru
Potřebujete: 1kg jablek, 1 vanilkový lusk
Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 102 kcal,
tuky: 0,8g, sacharidy: 26g, bílkoviny 0,8g
Postup přípravy:
1. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.
2. Přidáme dřeň z jednoho vanilkového lusku a vložíme do pomalého hrnce, kde bez potřeby míchání vaříme zhruba 40 minut. Následně umixujeme.
3. Plníme do vyvařených sklenic, které zavaříme 20 minut na 80 °C.
Tip: Uvedené kalorické hodnoty platí pro standardní přesnídávkové sklenice o objemu 190 g.Potřebujete-li kalorickou hodnotu svačiny snížit,naplňte přesnídávku do menších sklenic o objemu 150g.
Mgr. Zuzana Švédová, DiS., nutriční terapeutka
Více receptů na www.diarecepty.cz.
2309
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný