Jednoduchá jablečná přesnídávka bez cukru

Jednoduchá jablečná přesnídávka bez cukru

Potřebujete: 1kg jablek, 1 vanilkový lusk

Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 102 kcal,
tuky: 0,8g, sacharidy: 26g, bílkoviny 0,8g

Postup přípravy:

1. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.

2. Přidáme dřeň z jednoho vanilkového lusku a vložíme do pomalého hrnce, kde bez potřeby míchání vaříme zhruba 40 minut. Následně umixujeme.

3. Plníme do vyvařených sklenic, které zavaříme 20 minut na 80 °C.

Tip: Uvedené kalorické hodnoty platí pro standardní přesnídávkové sklenice o objemu 190 g.Potřebujete-li kalorickou hodnotu svačiny snížit,naplňte přesnídávku do menších sklenic o objemu 150g.

Mgr. Zuzana Švédová, DiS., nutriční terapeutka

Více receptů na www.diarecepty.cz.

2309

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku