Jedno vejce denně pro zdravé srdce
Na základě nové studie bylo zjištěno, že lidé, kteří konzumují jedno vejce denně, tímto významně předchází riziku vzniku srdečních chorob.
Výsledky této studie, která byla zveřejněna v časopise Heart, jsou významným zdrojem informací také pro diabetiky, kteří jsou považováni za rizikovou skupinu s potencionálně zvýšenou možností vzniku kardiovaskulárních a srdečních chorob. Studie, kterou provedlo Středisko zdravotních věd Pekingské univerzity, zkoumala v letech 2004–2008 data od více než 416 000 účastníků. Bylo zjištěno, že 13,1 % osob jedlo jedno vejce denně a 9,1 % jedlo vejce méně častěji. O devět let později bylo vyhodnoceno, že osoby s každodenní konzumací vejce, vykazují o 26 % nižší riziko mrtvice a o 28 % nižší riziko úmrtí na tuto nemoc ve srovnání s ostatními.
Zdroj: diabetes.co.uk
558
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný