Jarní zeleninová polévka
Potřebujete: 2 lžíce olivového oleje, 250 g mrkve, 300 g pórku, 1 stonek řapíkatého celeru, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 1 l kuřecího vývaru, 100 g těstovin do polévky, 100 g hrášku (jen kuličky), 3 stonky chřestu, 400 g sterilovaných bílých fazolí, 80 g čerstvých listů špenátu, 1 lžičku čerstvého tymiánu, 10 lístků čerstvé bazalky, 50 g strouhaného sýra Gran Moravia.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 247 kcal,
tuky: 10,5 g, sacharidy: 27 g, bílkoviny: 15 g
Postup přípravy:
1. Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kostičky.
2. Ve vysokém kastrolu rozehřejte olej a na něm opékejte nakrájenou mrkev, pórek a celer po dobu asi 5 minut. Přidejte k zelenině prolisovaný česnek a vše opékejte ještě další minutu.
3. Zalijte vývarem a přidejte polévkové těstoviny, hrášek,chřest (horní polovinu) nakrájený na 1cm kousky a fazole bez nálevu. Povařte 4–5 minut – zelenina by měla zůstat al dente.
4. Přidejte špenát,tymián a bazalku a ještě asi minutu dovařte.
5. Polévku naservírovanou do misek doplňte strouhaným sýrem.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
894
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný