Jarní závitky
Potřebujete:10 plátků rýžového papíru,200g rýžových instantních nudlí,125g rukoly, 100g mrkve,100g červené řepy,150g salátové okurky,100g hráškových lusků,100g červené papriky,3 stonky zelené cibulky,10g fazolových klíčků
Recept pro 10 osob.
1 porce obsahuje = 119,7 kcal,
tuky: 0,4g, sacharidy: 2,3g, bílkoviny: 26,3g
Postup přípravy:
1.Zeleninu očistěte a omyjte.Mrkev a řepu oloupejte a spolu se salátovou
okurkou a paprikou nakrájejte na slabé proužky a jarní cibulku na kolečka.
2.Rýžové skleněné nudle zalijte v misce vařicí vodou a nechte je odstát
10–15 min.Pak je sceďte,propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
3.Vždy dvě rýžové placky položte do poloviny přes sebe.Po celé ploše je
navlhčete trochou vody.
4.Doprostřed připravených placek rozložte rýžové nudle a všechnu zeleninu.
Pak sklopte protilehlé strany směrem do středu a podélně začněte rolovat –
snažte se závitek utahovat.
5.Nakonec všechny srolované závitky rozkrojte v polovině podlouhlé strany.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1013
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný