Jarní závitky

Jarní závitky

Potřebujete:10 plátků rýžového papíru,200g rýžových instantních nudlí,125g rukoly, 100g mrkve,100g červené řepy,150g salátové okurky,100g hráškových lusků,100g červené papriky,3 stonky zelené cibulky,10g fazolových klíčků

Recept pro 10 osob.
1 porce obsahuje = 119,7 kcal,
tuky: 0,4g, sacharidy: 2,3g, bílkoviny: 26,3g

Postup přípravy:

1.Zeleninu očistěte a omyjte.Mrkev a řepu oloupejte a spolu se salátovou
okurkou a paprikou nakrájejte na slabé proužky a jarní cibulku na kolečka.

2.Rýžové skleněné nudle zalijte v misce vařicí vodou a nechte je odstát
10–15 min.Pak je sceďte,propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

3.Vždy dvě rýžové placky položte do poloviny přes sebe.Po celé ploše je
navlhčete trochou vody.

4.Doprostřed připravených placek rozložte rýžové nudle a všechnu zeleninu.
Pak sklopte protilehlé strany směrem do středu a podélně začněte rolovat –
snažte se závitek utahovat.

5.Nakonec všechny srolované závitky rozkrojte v polovině podlouhlé strany.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1013

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku