Jarní minestrone

Jarní minestrone

Potřebujete:1 svazek jarní cibulky,2 stonky medvědího česneku,500g menších raných brambor,150g rajských jablek,1l vývaru,200g sterilovaných srdíček artyčoků,150g sterilované cizrny,200g čerstvého zeleného hrášku,2 stonky čerstvého oloupaného zeleného chřestu,120g zelených listů(např.pampeliška,špenát,rukola...),asi 100g pesta,1 čajovou lžičku černého pepře,2 lžíce olivového oleje,70g parmazánu(či sýru podobného typ

Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 432 kcal
tuky: 20,2g, sacharidy: 20,4g, bílkoviny 45,2g

1. Zeleninu si očistěte,oddělte bílou a zelenou část cibulky a česneku. Bílé části pokrájejte na drobno a zelené na kousky asi 1cm dlouhé. Brambory omyjte a nakrájejte se slupkou na 2,5cm kostičky.Sterilovanou zeleninu slijte, propláchněte a srdíčka artyčoku rovněž nakrájejte na 1,5cm kousky. Rajčata si připravte na stejně velké kostičky o velikosti cca 0,5 cm.

2. Ve vysokém hrnci na polévku rozehřejte olej, přidejte pokrájené bílé části cibule a česneku a opékejte dozlatova. Přidejte brambory, rajčata a ještě asi minutu opékejte.

3. Podlijte vývarem, osolte a opepřete podle chuti. Vařte asi 10 min. Potom přidejte srdíčka artyčoku a vařte dalších 5 min.

4. Přidejte cizrnu a zelený hrášek a povařte dalších 10 min. Poté vsypte do polévky chřest nakrájený na 2cm kousky a opět vařte 2 minuty. Nyní přidejte větší části zelené cibule a česneku, promíchejte a ještě další 1 min. povařte. Nakonec vmíchejte připravené pesto. Polévku můžete ještě podle chuti dosolit či opepřit.

Tip: Na talíři, při servírování, nastrouhejte na polévku sýr.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

1015

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku