Jahodová domácí zmrzlina s mátou
Suroviny: 250 ml smetany, 150 g čerstvých jahod, snítka čerstvé máty, 2 lžíce čekankového sirupu
celkem: 4 porce
na 1 porci: 201 kcal; 1,7 g bílkovin; 19,2 g tuku; 6,1 g sacharidů
Postup:
- Jahody omyjeme, zbavíme stopek a najemno rozmixujeme.
- Smetanu smícháme s čekankovým sirupem, vmixujeme do jahodové hmoty.
- Mátové lístky omyjeme, zbavíme stopek a vmixujeme do směsi.
- Hotovou směs vlijeme do nanukových formiček nebo do kelímků a zmrazíme.
Tip: Podáváme zdobené čerstvými jahodami a lístky máty.
Mgr. Marcela Floriánková
1338
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný